НОВИНИ

Synology разработи решение за видеонаблюдение, подходящо за големи предприятия Петък, 29 Декември 2017

-

Благодарение на богатата функционалност на приложението служителите на компании могат да работят спокойно.

Surveillance Station е надеждна система за работа с видео, която работи върху всички NAS и NVR сървъри на Synology. Нейният интуитивен интерфейс позволява на големи организации да внедряват и ефективно да контролират системата за видеонаблюдение, да я управляват, както и да преглеждат записи с висока резолюция от няколко IP камери в реално време, а също така да възпроизвеждат записи, да работят с пакетни настройки на камерите и редица други. Приложението Surveillance Station се предоставя безплатно в Центъра за пакети на Synology. Предимствата й са следните:

- Голяма мащабируемост. Добавяйки допълнителни сървъри за мрежово видеонаблюдение, организацията може да увеличи броя на поддържаните камери и капацитета за съхранение.

- Поддръжка на видео с висока резолюция. Приложението поддържа преглеждане на видео в реално време от 100 канала с HD резолюция.

- Ефективно възпроизвеждане на записи. Служителите, които отговарят за сигурността в голяма фирма, могат да възпроизвеждат записи от различни записващи сървъри в един браузър и бързо да ги сортират по различни критерии.

Удобните функции на приложението Surveillance Station ускоряват разгръщането на голяма система за видеонаблюдение, обслужваща стотици камери. В Surveillance Station има "Batch Add Camera" меню, позволяващо добавяне на камери и сървъри от един модел чрез натискане на няколко бутона. Това не само ускорява процеса на разгръщане на мащабна система, но и изключва риска от човешки грешки при повторяеми действия.

Освен това приложението обещава лесна интеграция със съществуващата ИТ инфраструктура. Компаниите, които са създали акаунти на потребители с помощта на Windows Active Directory (AD) или LDAP, няма да имат нужда от два комплекта персонални данни. Surveillance Station може да работи като клиент за LDAP и AD и без проблем се интегрира в съществуващата система за акаунти. Служителите от ИТ отдела могат да работят с различна ИТ система и системата за видеонаблюдение, използвайки един и същи потребителски акаунт.

Системата за централизирано управление (CMS) опростява управлението на огромна система за видеонаблюдение, така че ИТ администраторите могат да се възползват от невероятно ефективно, централизирано управление, гъвкаво разгръщане на функцията видеостена и проактивен контрол с алармени индикатори. Благодарение на системата CMS хост сървър може да контролира записващите сървъри, намиращи се на други обекти, така че камерите, прякото видеопредаване и записите се управляват през единен интерфейс. Също така CMS намалява риска от загуба на данни или други негативни последствия предоставяйки възможност за автоматично или ръчно прехвърляне на услуги върху backup-сървъри при неочаквани ситуации като непредвидено спиране/отпадане на сървър или планирана профилактика.

При свързването на Synology NAS или NVR сървър с VisualStation устройство компанията получава надеждна и отказоустойчива система за видеонаблюдение. С няколко устройства VisualStation свързани към KVM превключвател и в комплект със CMS-системата, ще получите мащабируема икономична и лесна за настройка видеостена, която дава възможност за работа с голям брой канали за преглеждане на видео в реално време.

Често е твърде сложно ефективното преглеждане на хиляди канали, излъчващи видео в реално време, и откриването на подозрително събитие в тях. Затова при включване на функцията за анализ на видеото в реално време някои събития могат да се отделят директно на карта E-map или на панела за преглед в реално време, така че дори служителят от охраната да не е на работното си място, няма да бъде пропуснато нито едно произшествие.

Приложението Surveillance Station поддържа и редица специализирани камери, които се монтират в определени зони, например камери с няколко обектива или покриващи големи открити пространства. Сред поддържаните специализирани камери са модели от т.нар. "рибешко око" (т.е. с панорамни обективи за 360-градусов изглед), PTZ камери и камери с няколко обектива.

Към Surveillance Station могат да бъдат свързани и няколко вида контролери за врати които служителите от охраната да могат отдалечено да контролират и да съхраняват данните от тях в един портал, като следят за достъпа и профилите на посетителите с карти.

За да улесни корпоративните потребители при избора на подходящи компоненти за техния бизнес сценарий Synology предоставя удобен инструмент. С негова помощ те могат бързо да преценят своите потребности от по отношение на пропускателна способност и сървъри, подбирайки най-подходящите NVR видеорекордери и IP камери, като списъкът с поддържани камери обхваща над 6000 модела. При нужда от персонализирана консултация и съвет, компаниите могат да се свържат с представителите на АДСИС.