НОВИНИ

Система за видеонаблюдение за малки фирми Понеделник, 18 Декември 2017

-

Сигурността е сред ключовите теми не само по отношение на данните, но и на чисто физическата защита на ценно имущество, документи, хората. И това важи не само за големите компании със сложни системи за контрол на достъпа и денонощна физическа охрана, но и за малки фирми, особено в тези празнични дни, в които и крадците не спят. Ефективна система за видеонаблюдение би осигурила намаляване на произшествията и кражбите в малки и средни фирми, би повишила удовлетвореността на клиентите, а в дългосрочен план би довела и до увеличаване на производителността, включително заради спестеното време за разследване на изчезнал лаптоп, портфейл или документ.

Именно за този род потребители Synology предлага системата Surveillance Station, включваща различни функции, оптимизирани за неголеми системи, състоящи се от 16 камери или по-малко, монтирани на един обект. Тази система за видеонаблюдение е съвместима с всички NAS сървъри на Synology и се отличава от конкурентни предложения с лесна система за управление на видеонаблюдението.

Цялостен мониторинг на средата в малкото предприятие може да стане с помощта само на 3 устройства. За целта са нужни следните основни компоненти: една IP камера (с кабелна ипи безжична свързаност), компютър и NAS сървър на Synology за работа на приложението Surveillance Station и за съхранение на записите от видеонаблюдението. Освен това с помощта на различни модели мрежови видеорекордери Synology се осигурява функцията на многофункционално частно видеонаблюдение, т.е. отпада необходимостта от компютър. Ако сте в непрекъснато движение, използвайте своето мобилно устройство за мониторинг, управление и получаване на известия от системата.

Какво представлява Synology Surveillance Station?

Това е мощно уеб базирано приложение за видеонаблюдение, поддържано в NAS сървърите на Synology. Чрез удобния уеб интерфейс можете да настройвате камери, да архивирате и преглеждате направените по-рано записи, да управлявате правата на потребителите и дори да ги свържете с аналогови устройства, например контролери за входни врати. Приложението предлага редица удобства, включително съвместимост с видеокамери, поддържащи стандарта ONVIF. Можете да изберете и една от над 6000 IP камери, тествани от Synology, която най-добре отговаря на вашите нужди. Сред тях са камери с обектив тип "рибешко око", PTZ камери, камери с няколко обектива и други модели, представляващи над 90 известни марки. Всички тези устройства се поддържат от приложението Surveillance Station и тяхната съвместимост е гарантирана. Освен това Surveillance Station поддържа видео енкодери и ако вече разполагате с голям брой аналогови камери, няма да ви се наложи да купувате нови, което също намалява разходите за внедряване на система за наблюдения.

Освен това потребителят на Synology може лесно да получи достъп до приложението Surveillance Station чрез уеб браузър, услугата QuickConnect, чрез локален дисплей или мобилно устройство. Това позволява да се осъществявате мониторинг по всяко време и от всяко място. Ако се интересувате какво става в магазина ви, но сте в командировка, можете да разчитате на DS cam - безплатната мобилна версия на Surveillance Station, налична за устройства с iOS и Android. С него можете да гледате няколко видеоканала едновременно, да регулирате ъгъла на наклона на камерата или да увеличите изображението от нея с помощта на PTZ параметрите, както и да прегледате вече направените записи. Допълнително се поддържа изпращане на push уведомления за незабавно предупреждение при настъпване на някакво събитие.

Основните функции на Surveillance Station,

подходящи за малки и средни фирми, включват панел за преглеждане на видео в реално време, запис по предварително зададен график, предупреждения и съобщения, както и защита на данните с помощта на RAID технология.

- С помощта на панела можете да настроите разположението на устройствата за мониторинг според собствените си предпочитания да преглеждате потока от видеоданни от няколко IP камери в реално време. Освен това можете да добавите карта E-Map, с чиято помощ бързо да се ориентирате при настройката на разположението на камерите. За да се осигури ефективен мониторинг и на зони с по-нисък приоритет, избягвайки сериозни времеви периоди без наблюдение, можете да настроите последователно получаване на изображения от различни камери.

- График и възпроизвеждане на записи. Записвате твърде много излишна информация, която твърде бързо запълва дисковото пространство? В приложението Surveillance Station има инструмент, позволяващ да настроите начало и край на записа за определен период или в съответствие с други, избрани от вас критерии. Благодарение на функцията за детектор на движението системата може да прави задължителен запис само на важни събития вместо постоянно да записва всичко случващо се. По този начин се спестявате покупката на допълнителни твърди дискове.

- Surveillance Station действа и като интелигентна система за сигурност, обезпечаваща охраната на цялата територия на вашето предприятие, склад или магазин. Ако някой влезе в помещението в неработно време, получавате предупреждение. Или ако при диагностика е открита повреда на камера или диск, на който се съхраняват записи, предупрежденията се изпращат директно на електронната поща или на смартфона. Освен това ако е задействана съответната функция, можете да получите моментални снимки от записите по електронната поща.

- Защита на записите без допълнителни разходи. Винаги съществува риск от повреда на диска, на който се съхраняват най-важните записи от снощната кражба например. За да предотврати загубата на записите, Synology предлага модели с две или повече чекмеджета за твърди дискове, а освен това предлага мрежови видеорекордер, на които с помощта на технологията за съхранение Synology Hybrid RAID (SHR) автоматично се осъществява огледално копиране на данните от всеки допълнителен диск за съхранение на данни. По принцип технологията RAID е достъпна само в усъвършенствани и скъпи системи за мрежови запис на видео, но Synology, базирайки се на своя дълъг опит в разработката на системи за съхранение на данни , я предоставя безплатно за всички съществуващи модели.

Пример за такъв модел видеорекордер е NVR1218

Това многофункционално енергоефективно решение за видеонаблюдение разполага и с HDMI изход за наблюдение в реално време и управление на системата без компютър. Synology NVR1218 осигурява изключително удобно видеонаблюдения благодарение на възможностите си да възпроизвежда и записва видео от 12 IP камери. Изводът HDMI поддържа резолюция 1080p за прегледа на видеото на монитора. Освен това се поддържат до 12 канала за видеопредаване с резолюция 720p и опресняване 30 кадъра в секунда.

NVR1218 поддържа и POS терминали, така че може лесно да се интегрира в система за обработка на транзакции и да осигури индексирано видео за всяка транзакция.

Устройството предоставя разширяемо пространство за съхранение на видеозаписи. Мрежовият видеорекордер NVR1218 може да се свърже към модул за разширение Synology DX5173 и по този начин да увеличи броя на дисковете от 2 на 7. Това би позволило създаването на том RAID 5 и разработка на оптимална стратегия за съхранение на данните. По този начин дисковото пространство може да се увеличи и до невероятните 96 ТB, ако се използват 12 TB дискове.